Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zrazy po warmińsku

Potrzebne składniki:

Rozbite tłuczkiem mięso oprósz solą i pieprzem. Pokrojony w drobną kostkę boczek połącz z jajkiem oraz namoczonym w mleku i odciśniętym chlebem, dopraw solą, pieprzem i papryką. Powstałą masą posmaruj mięso, uformuj z niego zrazy i owiń je nicią spożywczą. Zrazy obtocz w mące, obsmaż z każdej strony na smalcu, a następnie przełóż do brytfanny lub dużego garnka. Na powstałym tłuszczu
usmaż na złoty kolor pokrojoną w piórka cebulę i również dodaj do brytfanny. Zrazy podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości. Podawaj z kaszą lub ziemniakami, polane powstałym podczas duszenia sosem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *