Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Galaretka z kurczakiem i warzywami

Potrzebne składniki:

Kurczaka opłucz, obierz marchewkę, odcedź warzywa konserwowe i wszystko włóż do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła mięso i warzywa, dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Wyjmij mięso i warzywa. Odcedź bulion i odmierz 500 ml. Kiedy warzywa i mięso ostygną – pokrój je w małą kostkę. Obrane jajka przekrój na pół. W foremkach ułóż świeżą pietruszkę, połówki jajek, warzywa i kurczaka. Odmierzony bulion zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Ostudzonym bulionem zalej foremki. Kiedy całkowicie ostygną, włóż je na całą noc do lodówki. Gotowe galaretki przystrój cytryną i świeżą pietruszką.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *