Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Cebule nadziewane wieprzowiną

Potrzebne składniki:

Cebule obierz i podgotuj 2-3 min w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zetnij wierzch każdej i wydrąż w środku tak, by pozostawić dwie warstwy miąższu. Wydrążony miąższ zmiel i podsmaż na maśle, dodaj mięso, dopraw do smaku i podsmażaj ok. 10 min. Ostudź farsz, a bułkę namocz w mleku i gdy zmięknie, dodaj do mięsa razem z jajkami. Całość wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Cebule nadziej farszem, posyp startym żółtym serem i zapiekaj, aż się zrumienią.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *