Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy

Potrzebne składniki:

Połówkę cebuli piecz na patelni (bez tłuszczu) lub opal nad gazem. Mięso włóż do garnka i zalej zimną wodą tak,
aby w całości zostało przykryte. Dodaj cebulę, obrane warzywa i kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie.
Dodaj 2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Powoli podgrzewaj tak, aby przez dłuższy czas nie dopuścić do zagotowania.
Kilkakrotnie zdejmij łyżką powstającą na powierzchni pianę. Rosół gotuj na maleńkim ogniu 3-6 godzin, co jakiś
czas dolewając odrobinę zimnej wody. Zupę podawaj z makaronem niteczki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *