Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zupa kminkowa ze śmietaną

Potrzebne składniki:

Kminek gotuj w wodzie na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 60-70 min. W tym czasie przygotuj bulion z kostki drobiowej oraz grzanki. Kilka kromek pieczywa tostowego pokrój w kostkę, wrzuć na suchą patelnię i cały czas mieszaj, aż ładnie się zarumienią. Na koniec dodaj do grzanek sprasowany czosnek oraz łyżkę masła. Wszystko dokładnie wymieszaj i zdejmij z patelni, żeby się nie przypaliło. Gotowy wywar z kminku przecedź, dolej do bulionu i gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Dodaj do niego łyżkę masła oraz dopraw solą i pieprzem. Zupę nalej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany oraz posyp grzankami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *