Placki do tortilli to taki produkt, który warto mieć pod ręką. Gdy nie masz czasu możesz zawinąć w placek kilka składników i już jest gotowy posiłek! W końcu wszystko co zawinięte smakuje lepiej 😉 Tortille grillowanymi warzywami to właśnie taka szybka i smaczna propozycja.
Dobre burrito to takie, w którym znajdziesz różnorodne składniki – dlatego mieszanka warzyw na patelnię to świetny pomysł. Dołóż wyraziste suszone pomidory oraz kremową pastę i gotowe! Ten przepis łatwo modyfikować. Jeśli nie jesz mięsa, po prostu zamiast parówki daj więcej warzyw lub np. dwie łyżki fasoli czerwonej.
Tortille z grillowanymi warzywami – przygotowanie
Z tego przepisu przygotujesz 4 tortille Mieszankę warzyw umieść na patelni z odrobiną oleju i zacznij smażyć na małym ogniu. Następnie wyjmij ze słoika połowę pomidorów suszonych i pokrój w dosyć cienkie paski. Odłóż do miseczki. Jeśli warzywa już są miękkie dodaj do nich pokrojoną parówkę oraz przyprawy: czosnek granulowany, paprykę słodką, sól. Jeśli niektóre kawałki warzyw są wyjątkowo duże, użyj łopatki do patelni aby podzielić je na mniejsze kawałki. Grilluj dalej, aż będą zarumienione. Na koniec wyjmij tortille z opakowania i podgrzej na patelni (najlepiej grillowej). Posmaruj każdą tortillę dosyć grubo pastą z kukurydzy i cieciorki, połóż porcję warzyw i suszonych pomidorów. Ciasno zawiń w burrito.
Tortille gotowe?
Pochwal się efektem! Kochamy gotować i dzielić się przepisami, ale uwielbiamy patrzeć także na Wasze piękne dania! Pokaż swoją interpretację tego przepisu i oznacz nas na Instagramie @gotuje_z_lewiatanem lub dodaj hasztag #gotujezlewiatanem. Będzie nam bardzo miło 🥰
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy