Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sycąca zupa gulaszowa

Potrzebne składniki:

Paprykę ułóż na blasze i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika włóż ją do niewielkiego garnka, przykryj i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z niej skórę i pokrój w niewielkie kawałki. Mięso pokrój w średnią wielkości kostkę, cebule w piórka, a pieczarki w ćwiartki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Przełóż ją do dużego garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na rumiano mięso i dodaj je do cebuli. Następnie podsmaż pieczarki i przełóż do reszty składników wraz z pieczoną papryką. Na patelnię wylej pół szklanki wody, zagotuj i poczekaj, aż patelnia zrobi się czysta. Powstały w ten sposób sos przelej do garnka, dodaj musztardę sarepską, przyprawę uniwersalną i wymieszaj. Całość duś na wolnym ogniu przez około godzinę. Dodaj śmietankę i koncentrat, przypraw do smaku. Ponownie zagotuj.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *