Koreczki to świetna przekąska na przyjęcia, dlatego na naszym blogu znajdziecie też przepis na Koreczki śledziowe! Tym razem czas na świąteczne koreczki, które są nie tylko pyszne, ale stanowią też super dekorację na stole!
Świąteczne koreczki – przygotowanie pasty z łososia
Jaja ugotuj na twardo i ostudź, a łososia pokrój na drobno. Obrane jajka umieść wraz z rybą w misce i rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, przyprawy, sok z połowy cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj na jednolitą pastę.
Następnie wytnij z pieczywa tostowego małe kółeczka np. przy pomocy kieliszków. Posmaruj po wewnętrznych stronach przygotowaną pastą z łososia i nadziej na patyczki. Obierz ogórka i pokrój na wstążki przy pomocy obieraczki. Nadziej pofalowane wstążki nad koreczkami w kształt choinki. Do podania udekoruj koreczki kawiorem lub imitacją kawioru. Świąteczne koreczki gotowe – smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy