Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Suszone grzyby w panierce

Potrzebne składniki:

Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj sprasowany czosnek, posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Grzyby mocz przez godzinę w gorącym bulionie. Następnie odsącz je, przypraw odrobiną soli oraz pieprzu i obtocz w mące. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć do niego kapelusze. Smaż je na wolnym ogniu przez około 20 min. Po wyjęciu odsącz je na papierowym ręczniku. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem czosnkowo-
koperkowym.

Składniki na sos:

4 czubate łyżki majonezu stołowego Lewiatan
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
garść koperku
½ cebuli szalotki
sól Lewiatan
pieprz czarny mielony

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *