Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Suropieki z pieczarkami

Potrzebne składniki:

Pokrojoną w około 1 cm plastry szynkę rozbij tłuczkiem. Obtocz je w mące, usmaż na części masła i odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrojoną w talarki podsmaż na złoty kolor, dodaj pokrojone w ten sam sposób pieczarki i smaż przez 5-10 min. Śliwki namocz w ciepłej wodzie przez 10-15 min. Startą na grubych oczkach marchew, pietruszkę i seler oraz buraczki odsączone z zalewy podsmaż na smalcu, dodaj piwo oraz śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Następnie dołóż podsmażone pieczarki z cebulą, odsączone i pokrojone śliwki oraz rodzynki, dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos połącz z usmażoną szynką i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na 10-15 min. przed końcem dodaj do garnka pokrojone w kostkę jabłka bez skórki. Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmij je z rondla, a warzywa zmiksuj. Przygotuj tosty z pieczywa, ułóż na nich mięso i polej sosem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *