Coś w sam raz na Dzień Dziecka? 🥰 Śniadaniowe gofry na patyku! Najmłodsi zachwycą się tym przepisem ze względu na smak i niecodzienny sposób podania, a rodzice będą szczęśliwi bo gofry zawsze wychodzą i nie trzeba mieszać składników na ciasto 😁
Śniadaniowe gofry na patyku – przygotowanie
Rozgrzej gofrownicę. Przekrój bułki wzdłuż, ale nie do końca. Posmaruj obie połowy bułki ketchupem. Włóż do każdej z nich plaster sera, parówkę Sokoliki przeciętą na pół oraz kilka plasterków ogórka konserwowego. Posyp prażoną cebulką. Złóż bułkę lekko dociskając ręką. Włóż do środka hot dogów patyczki do szaszłyków a następnie umieść je w rozgrzanej gofrownicy. Piecz ok. 3–5 minut, aż bułka się lekko zrumieni, a ser w środku rozpuści.
Gofry gotowe? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie oznacz nas na social mediach – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy