Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab pod pierzynką z warzywami

Potrzebne składniki:

Schab pokrój w plastry, następnie rozbij je na cieńsze kawałki. Przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj cebulę z majonezem. Wyłóż schab na blaszkę, dodaj posiekany czosnek. Wierzch mięsa posmaruj majonezem z cebulą i posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa, dopraw solą i pieprzem. Duś przez około 15minut. Mięso wyjmij z piekarnika i przełóż na talerz. Obok ułóż gotowe warzywa.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *