Schab opłucz i osusz. W misce przygotuj marynatę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki bulionowe, pieprz i natrzyj nią cały schab. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż schab po kilkanaście sekund z każdej strony. Mięso przestudź i włóż do rękawa do pieczenia wraz z resztą marynaty, słupkami słoniny oraz sosem powstałym po smażeniu. Całość ułóż w naczyniu żaroodpornym i podlej odrobiną wody. Włóż do piekarnika i piecz 2 godz. w 150 st. C z termoobiegiem. Na blaszkę wyłóż warzywa na patelnię, posyp ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli, skrop oliwą i włóż do piekarnika na ostatnie 15 minut pieczenia mięsa. Podawaj bezpośrednio po wyjęciu.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy