Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab pieczony z warzywami

Potrzebne składniki:

Schab opłucz i osusz. W misce przygotuj marynatę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki bulionowe, pieprz i natrzyj nią cały schab. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż schab po kilkanaście sekund z każdej strony. Mięso przestudź i włóż do rękawa do pieczenia wraz z resztą marynaty, słupkami słoniny oraz sosem powstałym po smażeniu. Całość ułóż w naczyniu żaroodpornym i podlej odrobiną wody. Włóż do piekarnika i piecz 2 godz. w 150 st. C z termoobiegiem. Na blaszkę wyłóż warzywa na patelnię, posyp ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli, skrop oliwą i włóż do piekarnika na ostatnie 15 minut pieczenia mięsa. Podawaj bezpośrednio po wyjęciu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *