Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Roladki z tortilli

Potrzebne składniki:

Placki tortilli posmaruj dość grubo kremowym serkiem kanapkowym.
Każdy placek posyp odrobiną siekanego szczypiorku. Na warstwie serka połóż plasterki szynki wieprzowej lub drobiowej oraz plasterki żółtego sera. Na szynkę i ser połóż kilka liści sałaty maślanej lub lodowej. Możesz również użyć liście szpinaku baby lub małą ilośc mixu sałat – co tylko jest w lodówce! Ogórki konserwowe przekrój wzdłuż i ułóż w jednej linii na tortilli. Tak samo zrób z papryką. Ogórki możesz zastąpić papryką konserwową Lewiatan, zaś świeżą paprykę innym warzywem. Gotowe tortille zwiń powoli w ścisły rulon. Tak zwiniętą tortillę owiń w folię i włóż do lodówki – możesz zabrać ją do pracy lub szkoły, a także pokroić i podać jako mini roladki. Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone