Zobacz w kilku krokach, jak przygotować pyszne rolady wołowe!
Krok 1
Wołowinę kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy.
Krok 2.
Pokrojony boczek układamy na wołowinie i ponownie używamy tłuczka do mięsa wklepując go.
Krok 3.
Tak przygotowane mięso smarujemy musztardą. Następnie układamy na nim ogórek i cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 4.
Zwijamy rolady i obwiązujemy je nitką.
Krok 5.
W naczyniu z grubym dnem rozgrzewany 1 łyżkę masła, dodajemy ząbek czosnku pokrojony w plastry i układamy mięso. Mięso obsmażamy w każdej strony na brązowy kolor.
Krok 6.
Zmniejszamy ogień i pozostawiamy mięso na około 2 godz. od czasu do czasu podlewając je wodą.
Krok 7.
Aby powstał sos, na zakończenie gotowania dodajemy 2 łyżki masła i mieszamy.
Takie rolady będą idealnie smakowały z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy
Komentowanie jest wyłączone