Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Przekładaniec z łososia

Potrzebne składniki:

Kalarepki pokrój w grubsze plasterki. Bazylię oraz koperek drobno posiekaj i dokładnie wymieszaj z serkiem, majonezem, chrzanem, odrobiną soli oraz pieprzu. Plastry łososia pokrój w drobną kostkę. Z tortilli wytnij krążki o średnicy odrobinę większej niż średnica kalarepy. Wycięte placuszki podgrzej na suchej patelni, tak aby ładnie się zarumieniły. Ułóż je na półmisku i na każdym z nich połóż plasterek kalarepki oraz krem z serka. Posyp je łososiem i umieść na nich kolejne plasterki kalarepy. Jeszcze raz powtórz wszystkie warstwy. Na koniec całość polej sosem z bazylii.

Składniki na sos:

  • pęczek bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 90 ml oliwy
  • skórka z połowy cytryny
  • sól Lewiatan
  • pieprz czarny mielony Lewiatan

Składniki sosu umieść w blenderze i zmiksuj na gładki, gęsty sos.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *