Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Polska zupa jajeczna

Potrzebne składniki:

Boczek pokrojony w paski obsmaż na suchej patelni. Dodaj pociętą na plasterki kiełbasę. Mięso przełóż do garnka.
Zalej wodą. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Dodaj 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 łyżki chrzanu.
Gotuj przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w plasterki jajka. Gotuj do momentu, aż żółtka się rozpuszczą. Podawaj obficie posypane natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *