Placuszki owsiano-bananowe to świetny pomysł na śniadanie! Ta zdrowsza wersja zwykłych naleśników będzie równie pyszna.
Placki bez jajek? A czemu nie!
Jeśli nie macie akurat jajek lub z jakiegoś powodu ich nie jecie – nic straconego! Dzięki dodatkowi banana jajka nie są potrzebne, by placuszki owsiano-bananowe miały odpowiednią konsystencję. W tym przepisie nie ma potrzeby dodawać białego cukru, bo placuszki będą wystarczająco słodkie dzięki bananom!
Przepis na placuszki owsian0-bananowe
Dojrzałe banany rozgnieć dokładnie widelcem w misce i dodaj mleko. Następnie do miski wsyp płatki owsiane, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Nakładaj porcje masy na rozgrzany na patelni olej. Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Żeby były nieziemnsko pyszne, podawaj z powidłami śliwkowymi Lewiatan i jogurtem naturalnym. Smacznego!
Placuszki owsiano-bananowe gotowe? Pochwal się efektem oznaczając gotuje_z_lewiatanem na Instagramie! ❤️
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy