Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pieczony kark wołowy z kaszą gryczaną

Potrzebne składniki:

Kark wołowy starannie oprósz solą i pieprzem. Czosnek i tymianek posiekaj drobno i natrzyj nimi mięso. Marchew, por, cebulę pokrój w grube plastry . Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i poukładaj na nim pokrojone warzywa. Całość podlej wywarem. Na wierzchu połóż masło. Szczelnie przykryj pokrywką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Gotowe mięso pokrój na grube plastry. Ugotowaną kaszę polej sosem, który pozostał z pieczenia. Podawaj z ogórkami konserwowymi.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *