Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Parzybroda w chlebie

Potrzebne składniki:

Do garnka wrzuć pietruszkę i marchewkę pokrojone w grubsze plastry, ziemniaki oraz seler pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Całość zalej wodą tak, aby je wszystkie zakryć. Dodaj przecier pomidorowy, ziele angielskie, kminek oraz liście laurowe i gotuj przez 30 min. do momentu, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie odetnij wierzch chleba i wyjmij z niego środek, zostawiając około 2 cm miąższu przy skórce. Następnie wstaw chlebek na 20 min. do piekarnika i podpiecz go w temperaturze 180°C. Pokrojony w paski boczek podsmaż na suchej patelni i dodaj do kapusty. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i wrzuć ją do garnka razem z tłuszczem. Dopraw całość pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Kapustę przed samym podaniem przełóż do podpieczonych chlebów i posyp pokrojonym koperkiem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *