Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Nudelzupa, czyli tradycyjny rosół z makaronem

Potrzebne składniki:

Zobacz w kilku krokach, jak przygotować pyszną nudelzupę!

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia cały czas zbierając powstałe na wierzchu szumowiny. Gotujemy bez przykrycia na malutkim ogniu tak aby rosół jedynie „pyrkał”. To ważne – aby nie był mętny.

Krok 2

Po ok. 1,5 godz. dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz opaloną w ogniu cebulę. Gotujemy kolejne 1,5 godz.

Krok 3

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast soli można użyć przyprawy do potraw Lewiatan. Podajemy z makaronem niteczki rosołowe Lewiatan.  Posypujemy świeżą posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Możesz też wypróbować przepis na domowy makaron!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone