Zobacz w kilku krokach, jak przygotować pyszną nudelzupę!
Krok 1
Mięso dokładnie myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia cały czas zbierając powstałe na wierzchu szumowiny. Gotujemy bez przykrycia na malutkim ogniu tak aby rosół jedynie „pyrkał”. To ważne – aby nie był mętny.
Krok 2
Po ok. 1,5 godz. dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz opaloną w ogniu cebulę. Gotujemy kolejne 1,5 godz.
Krok 3
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast soli można użyć przyprawy do potraw Lewiatan. Podajemy z makaronem niteczki rosołowe Lewiatan. Posypujemy świeżą posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Możesz też wypróbować przepis na domowy makaron!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy
Komentowanie jest wyłączone