Delikatne, puszyste, z lekkim, kremowym nadzieniem — idealne na wyjątkowe śniadanie, deser albo po prostu wtedy, gdy masz ochotę na coś WOW 😍 Zobacz, jak łatwo je przygotować — krok po kroku w naszym nowym filmie 🎥
Będzie słodko, stylowo i… bardzo czerwono🔥. Sponsorem odcinka jest firma Maspex.
Przygotowanie naleśników red velvet
W misce wymieszaj przesianą mąkę, kakao, cukier. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajka, barwnik i esencję waniliową. Wymieszaj suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie gładka. Na końcu wlej roztopione masło i ponownie wymieszaj. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką. Wylewaj porcje ciasta, rozprowadzając cienką warstwę po całej powierzchni. Smaż naleśniki z obu stron po ok. 1–2 minuty, aż będą elastyczne i lekko rumiane. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotowanie kremu à la sernik nowojorski
W misce ubij serek ze śmietanką, cukrem pudrem, skórką cytrynową oraz esencją waniliową. Schłódź krem przez 15–20 minut w lodówce, aby lekko stężał.
Podanie
Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję kremu oraz dżemu truskawkowego, złóż w trójkąt.
Podawaj ze świeżymi owocami i – opcjonalnie – listkami mięty.
Brak komentarzy