Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Mazowiecka kasza jaglana z jabłkami i cynamonem

Potrzebne składniki:

Kaszę wysyp z torebek do gotującej się wody ze szczyptą soli i cukru. Gotuj pod przykryciem przez około 12 minut. Odcedź kaszę, dodaj pół łyżki cukru i zamieszaj. Obrane i pokrojone jabłka podsmaż na maśle. Dodaj cukier, sok z cytryny i cynamon. Duś około 10 minut. Foremki posmaruj masłem. Wyłóż warstwę kaszy, następnie jabłka i ponownie kaszę. Na wierzchu połóż kawałek masła i posyp cynamonem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Podawaj z kleksem gęstej śmietany na wierzchu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *