Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kurczak w krakersach z trzema dipami

Potrzebne składniki:

Pierś kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Przypraw chili, solą i pieprzem. Na kawałku papieru do pieczenia połóż krakersy, przykryj drugim kawałkiem pergaminu i za pomocą wałka rozkrusz krakersy. Jajko wymieszaj z łyżką majonezu. Do rozkruszonych krakersów dodaj starty ser żółty. Przyprawionego kurczaka zamocz w jajku z majonezem, a następnie panieruj w rozkruszonych krakersach z serem. Blaszkę delikatnie posmaruj olejem. Wyłóż kurczaka. Piecz około 25 min w temperaturze 200 st. C, aż kurczak nabierze złotego koloru. W tym czasie posiekaj czosnek. Do czosnku dodaj cały jogurt naturalny i 3 łyżki majonezu. Dopraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj. Ten dip będzie stanowił bazę do reszty sosów. 3 łyżki dipu przełóż do drugiej miseczki. Dodaj 3 łyżki ketchupu pikantnego i szczyptę chili, wymieszaj. Pietruszkę i szczypiorek posiekaj. Kolejne 3 łyżki dipu przełóż do kolejnej miseczki, dodaj posiekane zioła, zamieszaj. Gotowego kurczaka podawaj z zapiekanymi ziemniakami i trzema dipami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *