Kurczaka pokrój na małe kawałki, włóż do miski i wymieszaj z mąką oraz sosem sojowym i 2 łyżkami oleju. Przykryj i wstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmij mięso z marynaty i odstaw na bok. Do pozostałego sosu dodaj rosół i sok pomarańczowy oraz 3 łyżki zalewy z ananasa i dokładnie wymieszaj. Ananasa pokrój w kostkę, a dymkę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż dymkę, po czym dodaj czosnek i smaż, aż uwolni aromat. Dodaj mięso i ciągle mieszając obsmaż je dokładnie z każdej strony. Dodaj wiórki kokosowe oraz ananasa i duś przez chwilę. Podlej marynatą, zagotuj i poczekaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw z pieprzem. Najlepiej smakuje z ryżem.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Bardzo ciekawy blog, rzeczowy i wyważony. Od dzisiaj zaglądam regularnie i subsbskrybuję kanał RSS. Pozdrowienia 🙂
Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Obiecujemy udostępniać same przepyszne i inspirujące przepisy 🙂