Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kurczak po kurpiowsku

Potrzebne składniki:

Do brytfanki wrzuć cebulkę konserwową, pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Na każdy kawałek kurczaka połóż cienki plasterek pomarańczy, posyp je rozmarynem i owiń plasterkami boczku. Tak przygotowane kawałki kurczaka przełóż do brytfanki i ułóż na warzywach. Dopraw je solą oraz pieprzem i na każdym z nich połóż po łyżeczce masła klarowanego. Brytfankę przykryj folią aluminiową i piecz przez 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie zdejmij folię, dodaj odrobinę masła klarowanego w kilku miejscach i piecz przez kolejne 15-20 min. Kurczaka podawaj z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *