Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kotlety wegetariańskie z kaszy i warzyw

Potrzebne składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem, a kaszę gryczaną wypłucz. Połącz obie kasze i ugotuj w dwóch szklankach lekko osolonej wody przez 15 minut. Marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach, selera naciowego pokrój drobno w kostkę, a pora w półplasterki. Tak przygotowane warzywa podduś na patelni, na oleju. Przestudzone kasze, warzywa, zmielone siemię lniane, pokrojone pomidory, rozdrobniony czosnek, przyprawy wymieszaj dokładnie w misce dodając jajko. Podgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie uformuj dowolne kształty kotletów i połóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku około 30 minut do zrumienienia.

Kotlety można jeść solo, z dowolną surówką, sosem czosnkowym lub ketchupem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone