Przygotowanie:
Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem, a kaszę gryczaną wypłucz. Połącz obie kasze i ugotuj w dwóch szklankach lekko osolonej wody przez 15 minut. Marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach, selera naciowego pokrój drobno w kostkę, a pora w półplasterki. Tak przygotowane warzywa podduś na patelni, na oleju. Przestudzone kasze, warzywa, zmielone siemię lniane, pokrojone pomidory, rozdrobniony czosnek, przyprawy wymieszaj dokładnie w misce dodając jajko. Podgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie uformuj dowolne kształty kotletów i połóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku około 30 minut do zrumienienia.
Kotlety można jeść solo, z dowolną surówką, sosem czosnkowym lub ketchupem.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy
Komentowanie jest wyłączone