Na początek przygotuj marynatę. Do oleju dodaj wszystkie przyprawy oraz rozgniecione w moździerzu nasiona kolendry i ząbki czosnku. Tak przygotowaną pastą natrzyj dokładnie karkówkę i odstaw do lodówki na kilka godzin. Następnie przełóż karkówkę do rękawa foliowego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ją przez 60-90 min. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, aby karkówka się zarumieniła. W międzyczasie ugotuj kaszę (jeśli masz kaszę w woreczku, to wysyp ją i gotuj bez) według instrukcji podanej na opakowaniu. Do gotującej się kaszy dodaj pokrojone w paski lub kostkę warzywa (bataty możesz dodać na końcu – gdyż ugotują się najszybciej). Karkówkę pokrój na plastry i podaj na kaszy, polaną sosem, który został z pieczenia.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy