Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajko sadzone w parówkach w kształcie serca

Potrzebne składniki:

Dzieciaki cieszą się z powrotu do szkoły, czy tak średnio? 😄 Dodatkowa porcja miłości zawsze poprawia humor ❤️ Dlatego mamy dla Was prosty przepis na śniadanie od serca – wyjątkowe jajko sadzone w parówkach!

Jajko sadzone w parówkach – przygotowanie

Każdą parówkę natnij wzdłuż prawie do końca, zostawiając około 1 cm na jednym z końców. Delikatnie rozchyl połówki i wygnij parówkę w kształt serca. Zepnij końce wykałaczką u dołu, by utrzymać kształt. Rozbij jajka do osobnych kokilek.

Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Ułóż serca z parówek na patelni i smaż chwilę z jednej strony, aż lekko się zarumienią. Następnie odwróć i w środek każdego serca przelej jedno jajko z kokilki. Smaż na małym ogniu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Dopraw solą i pieprzem.

Przenieś serca ostrożnie na talerz. Podawaj z pomidorkami, ogórkiem, ulubionymi sałatami i grzankami.

Jajko sadzone gotowe? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: FacebookuInstagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz