Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Indyk faszerowany

Potrzebne składniki:

Filet rozetnij na płat, a następnie rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem. Cały płat indyka posmaruj serkiem kanapkowym.
Na całej długości mięsa rozłóż paprykę. Dodaj kawałki mozzarelli. Zwiń w roladę i obwiąż nicią. Obsyp solą, pieprzem
i papryką słodką. Mięso obsmaż na oleju, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej odrobiną wody.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 50 minut. Podawaj z kaszą jaglaną i buraczkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *