Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Błyskawiczne ciasto banoffee bez pieczenia

Potrzebne składniki:

Kiedy nachodzi ochota na pyszny deser w nocy o północy, albo o każdej innej porze ale nie chce nam się piec… Z pomocą przychodzi banoffee bez pieczenia! 😁 Połączenie bananów i toffi (kajmaku) jest genialne, a kilka rozwiązań sprawia, że to naprawdę błyskawiczne ciasto.

Ciasto banoffee bez pieczenia – przygotowanie

Herbatniki rozdrobnij w malakserze i dodaj roztopione masło. Wyłóż masą tortownicę o średnicy 20 cm, dokładnie ugniatając spód i brzegi. Następnie przełóż tak przygotowany spód do lodówki na minimum 30 minut lub do zamrażalnika na 10 minut. Po tym czasie wyłóż na spód masę krówkową i równomiernie ją rozprowadź. Mocno schłodzoną śmietankę ubij przez 30 sekund na najwyższych obrotach – możesz też użyć gotowej bitej śmietany w sprayu, ale ten sposób sprawdzi się jeśli deser podasz od razu. Niezależnie od wyboru na spód z kajmakiem połóż pokrojone banany* i dodaj bitą śmietanę. Deser udekorować możesz wiórkami czekolady. Banoffee gotowe!

*Pssst! Jeśli chcesz poświęcić dodatkowe 3 minuty żeby maksymalnie podkręcić smak tego deseru, przesmaż wcześniej banany na maśle. Warto!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *