Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Barszcz biały na chrzanie

Potrzebne składniki:

Pokrój boczek i kiełbasę podsuszaną. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim wędliny, do momentu, aż będą rumiane. Cebule przekrój na pół i podpiecz je na suchej patelni. Kiełbasę białą włóż do garnka, dodaj podsmażone wędliny i cebulę. Dodaj ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Całość zalej wodą. Gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie przecedź wywar. Śmietanę wymieszaj z mąką. Do wywaru dodaj chrzan, oraz śmietanę z mąką. Gotuj przez około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj do wywaru wcześniej ugotowane wędliny. Do miski włóż jajko, zalej gorącą zupą i posyp świeżymi ziołami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *