Margarynę rozpuść w rondelku. Rodzynki namocz w gorącej wodzie, a następnie dokładnie odsącz i wysusz na ręczniku paperowym. Posyp łyżką mąki i obtocz. Jajka ucieraj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym aż masa będzie zupełnie gładka. Wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i dolej roztopioną, ostudzoną margarynę. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj łyżeczkę aromatu migdałowego, przygotowane rodzynki i delikatnie przemieszaj. Wysmaruj formę margaryną i obsyp bułką tartą, a następnie wylej do niej ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 35 minut. Babka wielkanocna gotowa! Przed wyjęciem z formy poczekaj aż przestygnie i udekoruj ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy