Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Babka wielkanocna

Potrzebne składniki:

Margarynę rozpuść w rondelku. Rodzynki namocz w gorącej wodzie, a następnie dokładnie odsącz i wysusz na ręczniku paperowym. Posyp łyżką mąki i obtocz. Jajka ucieraj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym aż masa będzie zupełnie gładka. Wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i dolej roztopioną, ostudzoną margarynę. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj łyżeczkę aromatu migdałowego, przygotowane rodzynki i delikatnie przemieszaj. Wysmaruj formę margaryną i obsyp bułką tartą, a następnie wylej do niej ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 35 minut. Babka wielkanocna gotowa! Przed wyjęciem z formy poczekaj aż przestygnie i udekoruj ciasto cukrem pudrem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *