Dzieciaki cieszą się z powrotu do szkoły, czy tak średnio? 😄 Dodatkowa porcja miłości zawsze poprawia humor ❤️ Dlatego mamy dla Was prosty przepis na śniadanie od serca – wyjątkowe jajko sadzone w parówkach!
Jajko sadzone w parówkach – przygotowanie
Każdą parówkę natnij wzdłuż prawie do końca, zostawiając około 1 cm na jednym z końców. Delikatnie rozchyl połówki i wygnij parówkę w kształt serca. Zepnij końce wykałaczką u dołu, by utrzymać kształt. Rozbij jajka do osobnych kokilek.
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Ułóż serca z parówek na patelni i smaż chwilę z jednej strony, aż lekko się zarumienią. Następnie odwróć i w środek każdego serca przelej jedno jajko z kokilki. Smaż na małym ogniu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Dopraw solą i pieprzem.
Przenieś serca ostrożnie na talerz. Podawaj z pomidorkami, ogórkiem, ulubionymi sałatami i grzankami.
Jajko sadzone gotowe? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy