Ach, ten smak! Obłędnie pachnie, świetnie smakuje, a dodatki sprawiają, że super chrupie! 😁 Sprawdźcie przepis na tajską zupę pomidorowo-kokosową!
Tajska zupa pomidorowo-kokosowa – przygotowanie
Marchewkę oraz papryczkę chilli pokrój w plasterki. Do garnka z wodą dodaj pokrojone warzywa, oraz rozdzielone grzybki shimeji. Całość zagotuj. Dodaj mleko kokosowe, posiekane liście pak choi, groszek cukrowy oraz tofu pokrojone w kostkę. Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale będą nadal lekko chrupiące. Dodaj passatę klasyczną Dawtona. Dopraw zupę sosem sojowym, solą oraz sokiem z limonki. Zupę podawaj posypaną świeżą kolendrą.
Zupa gotowa? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy