Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Tajska zupa pomidorowo-kokosowa

Potrzebne składniki:

Ach, ten smak! Obłędnie pachnie, świetnie smakuje, a dodatki sprawiają, że super chrupie! 😁 Sprawdźcie przepis na tajską zupę pomidorowo-kokosową!

Tajska zupa pomidorowo-kokosowa – przygotowanie

Marchewkę oraz papryczkę chilli pokrój w plasterki. Do garnka z wodą dodaj pokrojone warzywa, oraz rozdzielone grzybki shimeji. Całość zagotuj. Dodaj mleko kokosowe, posiekane liście pak choi, groszek cukrowy oraz tofu pokrojone w kostkę. Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale będą nadal lekko chrupiące. Dodaj passatę klasyczną Dawtona. Dopraw zupę sosem sojowym, solą oraz sokiem z limonki. Zupę podawaj posypaną świeżą kolendrą.

Zupa gotowa? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz