Wszyscy kochamy czekoladę! Poza nielicznymi osobami, które są nią uczulone lub… no właśnie, jaki może być inny powód by nie lubić czekolady? 🙃 Jeśli kliknęliście w ten przepis, to znaczy, że macie ochotę na suuuuper pyszne, podwójnie czekoladowe ciasteczka. Bierzemy się do roboty!
Podwójnie czekoladowe ciasteczka – przygotowanie
Piekarnik nagrzej do 175 stopni Celsjusza. Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Jajka roztrzep lub zmiksuj by były puszyste. Następnie w osobnej misce wymieszaj przesianą mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól. Czekoladę posiekaj na małe kawałki. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce. Wykładaj porcje ciasta łyżką na dużą blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 10 minut, w zależności od wielkości ciastek. Zanim przeniesiesz ciasteczka do miski lub pudełka pozwól im całkowicie wystygnąć – dzięki temu bedą chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy