Jako gospodarz znanych programów kulinarnych i pasjonat gotowania, Tomasz Jakubiak podkreśla, że połowa sukcesu w kuchni to produkty doskonałej jakości. „Najlepsze produkty pochodzą z najbliższej okolicy – świeże i naturalne, lokalne wyroby to gwarancja wspaniałego smaku” – mówi Jakubiak.
Wyroby, których nie znajdziesz nigdzie indziej
Sklepy Lewiatan współpracują z ponad 10 tysiącami lokalnych producentów żywności. Rodzinne małe firmy dbają o najwyższą jakość dostarczanych produktów, które są wyjątkowe, bo wytwarzane na niewielką skalę. Właśnie tacy producenci zaopatrują sklepy Lewiatan – od warzyw i owoców, po mięsa i wędliny oraz nabiał i pyszne przetwory.
Najlepsze produkty pochodzą z najbliższej okolicy
Transport od lokalnego wytwórcy czy rolnika do Lewiatana jest bardzo krótki – średnio to od 20 do 50 km. Krótka droga produktów oznacza nie tylko, że są one świeże, wartościowe i zdrowe. To również mniej zanieczyszczeń i potrzebnej do transportu energii, a więc ochrona środowiska. „Wybieranie lokalnych produktów to także wspieranie miejscowych przedsiębiorców i społeczności” – mówi Jakubiak i ma 100% racji! Właściciele sklepów Lewiatan często znają producentów osobiście. Nie czekają tygodniami na towar zamawiany zza granicy. Jeden telefon wystarczy, żeby świeże wyroby pojawiły się w sklepie jeszcze tego samego dnia.
„Prawdziwa gratka dla głodomorów”
Jako ambasador marki Lewiatan, Tomasz Jakubiak intensywnie pracuje nad inspirującymi przepisami. „Będzie lokalnie, pysznie i zdrowo! Już za chwilę zaproszę Was na wspólne Rodzinne Pałaszowanie” – zapowiada kucharz.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy