Placki tortilli posmaruj dość grubo kremowym serkiem kanapkowym.
Każdy placek posyp odrobiną siekanego szczypiorku. Na warstwie serka połóż plasterki szynki wieprzowej lub drobiowej oraz plasterki żółtego sera. Na szynkę i ser połóż kilka liści sałaty maślanej lub lodowej. Możesz również użyć liście szpinaku baby lub małą ilośc mixu sałat – co tylko jest w lodówce! Ogórki konserwowe przekrój wzdłuż i ułóż w jednej linii na tortilli. Tak samo zrób z papryką. Ogórki możesz zastąpić papryką konserwową Lewiatan, zaś świeżą paprykę innym warzywem. Gotowe tortille zwiń powoli w ścisły rulon. Tak zwiniętą tortillę owiń w folię i włóż do lodówki – możesz zabrać ją do pracy lub szkoły, a także pokroić i podać jako mini roladki. Smacznego!
Brak komentarzy
Komentowanie jest wyłączone