Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Bezowe choinki

Potrzebne składniki:

PRZYGOTOWANIE:

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze ułóż patyczki do szaszłyków. Przygotuj tylkę i rękaw cukierniczy. Do misy robota kuchennego przełóż białko i ubijaj, dodając stopniowo cukier. Ubijaj bezę do uzyskania sztywnej konsystencji.

Do ubitej bezy dodaj tyle zielonego barwnika, aby uzyskać pożądany kolor. Gotową masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.

Wyciskaj bezowe choinki na drewniane patyczki. Ozdób dekoracjami cukrowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 100°C. Susz przez 2 godziny. Następnie bezy pozostaw w piekarniku do wystudzenia.

Gotowe choinki możesz obwiązać wstążeczką i zapakować w torebkę. Prezent gotowy!

A może macie pomysł na inne kształty bezowych „lizaków”? Może czapki Mikołaja albo śnieżynki? Ogranicza Was tylko wyobraźnia….

SMACZNEGO!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone