Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sola pieczona w folii

Potrzebne składniki:

Rozmrożone, umyte filety natrzyj solą ziołową i pieprzem i połóż na wysmarowanej masłem folii (na każdą rybę przeznacz dwukrotnie większy kawałek folii). Na każdy kawałek ryby możesz też zetrzeć odrobinę wiórków z zimnego masła. Zawiń folię, by powstały płaskie koperty (krótsze brzegi zagnij kilkakrotnie), ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 min (aż pakieciki napęcznieją od pary jak poduszeczki).
Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z sokiem wyciśniętym z cytryny (jeśli będzie zbyt kwaskowy, możesz dodać odrobinę majonezu) i posiekanym koperkiem. Rybę podawaj na talerzu w kopertach z folii, a sos w małych miseczkach obok.

Składniki na sos jogurtowy:

  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka koperku

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *