Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pierś z kaczki w sosie czekoladowym

Potrzebne składniki:

Natnij w kratkę skórę na kaczych piersiach, natrzyj mięso mieszanką soli, pieprzu i tymianku. Włóż je na patelnię i smaż na maśle z obu stron, aż przyrumienią się z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Owiń w folię aluminiową, aby nie wystygły. Do tłuszczu na patelni dodaj bulion, pokrojoną na małe kawałki czekoladę, wino. Zagotuj sos, zmniejsz ogień, mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Sos podaj do piersi. Serwuj z ulubioną sałatą lub ziemniakami.

Składniki na sos:

  • szklanka bulionu z kostki drobiowej Lewiatan
  • 150 g czekolady 70%
  • 4 łyżki białego wytrawnego wina
  • pieprz mielony Lewiatan
  • sól

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *