Co roku podajesz do wielkanocnego stołu tradycyjny żurek, i tym razem chcesz spróbować czegoś nowego? W takim razie zupa krem z chrzanu poleca się do wypróbowania! Ten prosty przepis gwarantuje, że krem będzie pyszny i aromatyczny, a chipsy z boczku nadają całości szyku!
Zupa krem z chrzanu – to proste!
Ziemniaki i pietruszkę, pokrojone na małe kawałki, zalej wodą i gotuj dodatkiem kostki drobiowej. Cebulę obsmaż na suchej patelni, a następnie dodaj ją do zupy. Dopraw zielem angielskim i pieprzem ziarnistym. Gotuj do miękkości warzyw.
Następnie dodaj 4 łyżki chrzanu. Gotuj 10 minut. Zupę zblenduj na gładki krem. Następnie dodaj 3 łyżki śmietany. Boczek smaż, aż
powstaną z niego chipsy. Gotową zupę podawaj z chipsami z boczku i majerankiem. Smacznego!
Chrzan za ostry dla dzieci? Mamy na to sposób!
Zupa krem z chrzanu to potrawa z pazurem, szczególnie jeśli przygotowujemy ją na dobrej jakości chrzanie. Jeśli dla dzieci wydaje się za ostra, możesz dodać do każdej porcji dwie łyżki jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać. Zupa nie będzie różnić się znacznie wyglądem od tej „dla dorosłych” a smak znacznie złagodnieje!
Danie gotowe?
Pochwal się efektem na Instagramie! Oznacz nasz profil gotuje_z_lewiatanem lub użyj hasztagu #gotujezlewiatanem. Doceniamy piękne dania i chętnie pokażemy je szerszej publiczności!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy