Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zapiekanka kurpiowska

Potrzebne składniki:

Poszatkowaną drobno kapustę przelej wodą, lekko posól i odstaw na 10 min. Do podsmażonego w rondlu, drobno pokrojonego boczku dorzuć odciśniętą kapustę, wlej bulion, zamieszaj i duś pod przykryciem 35 min. na małym ogniu. Następnie dorzuć obrane i pokrojone w krótkie słupki ogórki oraz koncentrat pomidorowy. Całość zamieszaj, dopraw solą, pieprzem, papryką, dołóż liście laurowe i duś kolejne 20 min. Na rozgrzanej patelni zeszklij na łyżce masła drobno posiekaną cebulę i dołóż obgotowane w osolonej wodzie, pokrojone w kostkę grzyby, dopraw solą oraz pieprzem. Grzyby przełóż do brytfanny wyłożonej połową kapusty i przykryj je drugą połową. Polej resztą stopionego masła, posyp żółtym serem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *