Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab po kujawsku

Potrzebne składniki:

Pokrojony w plastry schab lekko rozbij i natrzyj pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, papryką oraz miodem rozpuszczonym w wódce. Następnie obłóż schab plasterkami cytryny oraz startą na tarce o grubych oczkach pietruszką. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 2-3 godz. Z zamarynowanego schabu zgarnij marynatę i smaż go na gorącym oleju, aż się zarumieni (możesz podlać go odrobiną wody, żeby się nie przypalił). Kiedy mięso będzie zarumienione, dodaj do niego masło, marynatę, podlej je wodą oraz dopraw solą. Duś wszystko pod przykryciem przez około 20 min do momentu, kiedy schab i pietruszka zmiękną. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *