Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pstrąg tęczowy w soli

Potrzebne składniki:

Rybę skrop sokiem z cytryny i dopraw pieprzem. Z białek ubij pianę i wymieszaj ją z solą. W naczyniu żaroodpornym ułóż 1/3 porcji soli wymieszanej z białkiem, ułóż na niej rybę i przykryj pozostałą mieszanką soli z pianą. Naczynie nakryj pokrywką, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz przez 45 min. Po wyjęciu ryby z piekarnika rozbij solną skorupkę i oczyść rybę z resztek soli pędzelkiem. Kawałki ryby podawaj z warzywami usmażonymi na patelni według instrukcji podanej na opakowaniu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *