Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Karp po żydowsku

Potrzebne składniki:

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka, posól i odstaw do lodówki. Cebulę pokrój w talarki, zalej wodą (tak, żeby przykryła cebulę) i gotuj do miękkości. Włóż głowę ryby (bez oczu i skrzeli) i gotuj na bardzo małym ogniu (ok 60 minut). Wyjmij głowę, przecedź wywar przez sito. Orzechy i migdały posiekaj w paseczki i wrzuć do wywaru razem z rodzynkami, zagotuj, włóż dzwonka ryby. Przypraw solą, cukrem i pieprzem. Gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie delikatnie wyłóż rybę na półmisek. By wzmocnić galaretę, dodaj do wywaru trochę żelatyny (ok. 1/3 porcji przewidzianej na ilość przygotowanego wywaru). Zalej rybę wywarem z bakaliami i odstaw w chłodne miejsce do stężenia.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *