Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Klopsiki z kaszy jaglanej

Potrzebne składniki:

Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Namocz bułkę w mleku. Do mielonego mięsa dodaj kaszę, cukinię i odsączoną bułkę oraz jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugi nasyp bułkę tartą. W rękach formuj kotlety, a następnie obtaczaj dokładnie w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *