Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Placuszki owsiano-bananowe z jogurtem naturalnym i powidłami

Potrzebne składniki:

Placuszki owsiano-bananowe to świetny pomysł na śniadanie! Ta zdrowsza wersja zwykłych naleśników będzie równie pyszna.

Placki bez jajek? A czemu nie!

Jeśli nie macie akurat jajek lub z jakiegoś powodu ich nie jecie – nic straconego! Dzięki dodatkowi banana jajka nie są potrzebne, by placuszki owsiano-bananowe miały odpowiednią konsystencję. W tym przepisie nie ma potrzeby dodawać białego cukru, bo placuszki będą wystarczająco słodkie dzięki bananom!

Przepis na placuszki owsian0-bananowe

Dojrzałe banany rozgnieć dokładnie widelcem w misce i dodaj mleko. Następnie do miski wsyp płatki owsiane, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Nakładaj porcje masy na rozgrzany na patelni olej. Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Żeby były nieziemnsko pyszne, podawaj z powidłami śliwkowymi Lewiatan i jogurtem naturalnym. Smacznego!

 

Placuszki owsiano-bananowe gotowe? Pochwal się efektem oznaczając gotuje_z_lewiatanem na Instagramie! ❤️

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *