Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zapiekanka ziemniaczana z tuńczykiem

Potrzebne składniki:

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem (resztę schowaj do lodówki, żeby było twarde), ułóż w nim połowę ziemniaków pokrojonych w cienkie paski, posyp je pokrojoną drobno cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie rozłóż na całości kawałki tuńczyka, przykryj wszystko pozostałymi
ziemniakami i dopraw pieprzem. Śmietanę połącz z mlekiem, dopraw odrobiną soli oraz pieprzu i zalej nią zapiekankę. Całość posyp bułką tartą i startym na grubych oczkach schłodzonym masłem. Zapiekankę piecz w piekarniku przez 50-60 min. w temperaturze 200°C, aż się zarumieni
i ziemniaki będą miękkie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *