Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zapiekanka z kalafiora

Potrzebne składniki:

Sposób przygotowania:

Kalafior podziel na różyczki i gotuj najlepiej na parze. Ser gruyére zetrzyj na tarce i odstaw. Do garnka włóż masło, mleko, sól, pieprz, czosnek i mąkę. Gotuj mieszając przez ok. 10 minut. Następnie dodaj do sosu gałkę muszkatołową i połowę sera gruyére, wymieszaj. W naczyniu żaroodpornym ułóż ugotowane różyczki kalafiora i polej sosem, a następnie posyp resztą sera. Piekarnik nastaw na 200 st. C, wybierz funkcję grill. Piecz kalafior do momentu aż nabierze złocistobrązowego koloru.  Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone